25-те процента на ГЕРБ не са никаква изненада – това си им е твърдият електорат. Част от него се подлъга миналата година по ПП и др., но сега си се върна в лоното.

Процентът на ДПС също не е изненада – и те си ловят твърдия електорат.

10-те процента на БСП също не са изненада – до тези висоти стигна твърдият електорат на левицата под вещото ръководство на другарката КН.

Не е изненада и ниският резултат на ДБ, след като решиха да го играят беквокал на ПП – съвсем се обезличиха, изгубиха физиономия.

Донякъде не съм изненадана и от резултата на Тошковците – всъщност очаквах да са под бариерата, но то това ми очакване може и да се сбъдне 🙂

За мен изненада е високият резултат на ПП след тази плоска, тъпа кампания, основана на 1-2 опорки и налудничево хилене. Притеснително е, че толкова голяма част от гласуващите харесват подобно поведение.

Изненадана съм и от ниските проценти на „Възраждане“ и „Български възход“, които очаквах да мобилизират повече протестен вот. Обяснението ми е, че отвратените този път просто решиха да отидат за гъби, вместо за пореден път да експериментират.

Майчето поне хвана субсидийката 🙂

Истината е, че нямаме десница, нямаме и левица. Имаме само една „професионална“ партия (и тя е етническа) и имаме огромна маса популистки и клиентелистки формации.

Колкото и да се упражняваме по темата, истината е, че политическата ни сергия е с драматично сплута стока, която или изобщо не купуваш, или купуваш с отвращение, но при всички случаи постният гювеч е труден за преглъщане.

Translate »