Категория:

Често срещам въпроса „Добре, като сте против зелените сертификати, какво предлагате за справяне с проблема?“.

Ето моите предложения:

1. Да се направи масов скрининг и да се отделят реално болните от здравите. Болните да ги лекуват адекватно, а здравите да продължат обичайния си живот.

2. Да се прекрати насаждането на психоза чрез медиите, защото така единствено се пълнят болниците, друго не се постига. Припомням положителния ефект върху заболеваемостта след прекратяването на редовните брифинги на НОЩ.

3. Да спре агресивната кампания срещу противниците на масовото ваксиниране, защото това още повече отблъсква хората от ваксинация. Наричайки ги „безпросветни ганьовци, плоскоземци и идиоти“, няма да ги наредите на опашката пред пунктовете за ваксинация.

4. Да се обезпечи населението с медикаменти за профилактика и за първа помощ при среща с вируса. „Ваксината е панацея“ не е формулата за успешно справяне с епидемията!

5. Спешен „внос“ на медицински кадри от трети страни (защото от Европа няма да дойдат) и спешни организационни мерки в системата на здравеопазването. Не само заради ковид!

6. Възстановяване на доверието на хората у институциите. Това минава през максимално подробна и неманипулирана статистика, обективен анализ на резултатите от всички мерки и балансиран достъп до информация, представяща всички научни гледища, факти и данни. Опитите за зомбиране на хората (и от двете страни на барикадата) не водят до нищо добро!

7. Върнете децата в училище! Защото това сегашното е престъпление срещу бъдещето!

Със сигурност не съм изчерпателна и със сигурност могат да бъдат направени и други неща (освен блокади и принудителни ваксинации), но… питате – отговарям 🙂

А… за малко да пропусна: „В Европа е така“ не може да е универсален отговор за всичко – с него не изграждате доверие, а генерирате недоволство и недоверие.

Категория:

Translate »