Споделям среднощни неволи с брошура по европроект…

Важно е да уточня, че това е поредният печатен материал по въпросния проект, респективно – копира всички предходни бележки на великия Управляващ орган, ерго би следвало, ако е имало някакви проблеми, те да са отразени при предишните материали и тук всичко да е ОК (най-малкото, защото цялата визуализация е „copy-paste“). Да, ама, не!

Както при всички европроекти, и този си има задължителна визуализация, съдържаща един милион лога и логца, текстове и текстчета – чет нямат! Да се чудиш къде да ги навреш, та и място за съдържание да ти остане. Не стига, че на корицата трябва да набутам цели ШЕСТ лога, ами не можело логото на ЕС да е по-малко от 2 см високо, а това на „Интеррег“ да е минимум 5 см широко. Другите лога трябва да са пропорционални, т.е. да са поне 2 см високи, което автоматично им променя и ширината, т.е. трябва да бъдат набутани някак на реда… КрасУта!

На гърба на брошурата трябва да има един задължителен текст, от който да е видно коя е финансиращата програма и колко пари е отпуснала за въпросния проект. Дотук добре, обаче трябвало баш посредата на корицата да се разположи въпросният текст, га че ли, ако е в долния или в горния край, няма да стане ясно колко кинти са заминали.

Преди време по същия този проект същият този Управляващ орган искаше на гърба на един ноутпад да туря редакционно каре, в което да напиша кога е издаден „материалът“ и кой му е редактор. Да, изобщо не се шегувам – искаха да напиша кой е редактирал ноутпад, разбирайте бели страници, на които дори нямаше редове (?!)

Абе, изобщо тия от всевъзможните ЕС-програми и техните управляващи органи категорично нямат работа и се чудят с какви идиотии да си ангажират мозъците (доколкото ги имат).

Неприятното в случая е, че този филм го гледам вече не знам коя поредна година по не знам кой пореден проект и по не знам кой пореден информационен материал – всеки път едно и също: „Това лого не тук, а там, не толкова високо, а еди колко си…“ Това ли е най-важното и има ли изобщо някакво значение каква е същността на един проект, има ли някакъв реален принос и пр.? Или е важно да спазим милиметрите и милимундите?…

Честно ви казвам, моля се на Господ да спре цялото това еврофинансиране веднъж-завинаги, че ми омръзна от губене на време с извратената евробюрокрация. Допълнителен бонус ще е, че Баце ще спре да се фука с евроусвоителство 

Translate »