Гледам репортаж за посещението на Румен Радев в Троян по повод празника на града и за пореден път се сдобих с повод да засегна вербално майките на журналистическата гилдия (без извинение!).

От репортажа разбрахме какво е мнението на Радев за поредното посегателство върху журналист, за драмите около „Джи Пи Груп“ и за какво ли още не, но нищо не разбрахме за повода на посещението му в Троян и изобщо уважаемият зрител така и не разбра чий го дири държавният глава в балканския град.

Този безумен маниер да се подменят темите и да не се отчитат поводите за едно или друго посещение на някой висш представител на управлението е изключително дразнещ.

Това е въпрос на неуважение към:
1. организаторите на събитието,
2. самия повод,
3. правото на съответния политик да се съсредоточи върху визитата си, а не върху мераците на репортерчиците да го връткат по целия конспект на социално-икономическата ни действителност.

Ей, па се не научихте, бееее….

Аман от некадърни микрофонодържачки и малоумни продуценти, които спускат въпросите на микрофонодържачките!

В нормалния свят, нормалните медии, когато се интересуват от мнението на един или друг политик по една или друга тема, правят заявка към комуникационния му екип и получават съответните отговори – било под формата на интервю, било в писмен вид (въпрос на допълнителна договорка), а не ловят политици из засада, докато са някъде по някакъв съвсем различен от тяхното питане повод. Но ние нито сме част от нормалния свят, нито медиите са ни нормални, та… що ли изобщо се ядосвам?!


ПП: Не споменавам по коя ТВ беше репортажът, тъй като това не е от съществено значение – всички ТВ действат по един и същи начин, без изключение. Иначе, точно тази телевизия има претенциите да е №1 и да показва всички гледни точки.

 

Translate »