Държава на концесияЧастни охранители ще могат да пазят градовете и селата и да задържат нарушители. Това става възможно, след като депутатите окончателно приеха новия Закон за частната охранителна дейност, въпреки съпротивата на браншови организации, фирми и граждани. Със закона се въвежда нов лиценз, който ще се дава за „охрана на урбанизирани територии“.

Тази изключителна нормативна иновация говори за най-малко три неща:

  1. Държавата абдикира от една от основните си функции – да опазва обществения ред. Така окончателно призна, че е неспособна да ни защитава. Въпросът е защо продължава да иска още и още пари за бюджета на МВР. Всъщност, истинският въпрос е имаме ли изобщо държава!
  2. Вече за сигурност ще си плащаме двойно през данъците – един път на бюджета за издръжката на МВР и втори път на общините за частна охрана. Отделно, много от нас ще плащат и трети път – директно на охранителни фирми.
  3. Дебелото момче си подготвя почвата охранителните му фирми да сключват договори с общините. Гарантиран пазар – гарантирани приходи! Големи приходи! За наша сметка!

Питам аз #КОЙ измисли тази поредна гениалност?

Сега очаквам да направят възможно съществуването на частни съдилища (не говоря за арбитражи, каквито съществуват, а за истински съдилища), след което да разрешат на общините да сключват договори с тях. И познайте #КОЙ пръв ще направи такова съдилище 🙂


#ДържаваНаКонцесия

#ЗакрийтеДържавата

Translate »