100 млн. за полицаите Vs. 28 млн. за общинските болнициОще не е минал и месец от новата бюджетна година, а Бащицата започна щедро да раздава пари на данъкоплатеца, за да гаси разпалваните с години (вкл. от неговите три правителства) пожари.

Първо обеща 100 милиона лева на полицаите, а дни по-късно стана ясно, че евентуално (ама, много евентуално) общинските болници може да получат 28 млн. лв., за да закърпят положението (временно!) и да продължат да съществуват някак си.

Да оставим настрана принципния въпрос от кое бюджетно перо Негово величество Премиерът ще щипне, за да удовлетвори исканията на полицаи и лекари – ковчежникът Горанов все някъде е заделил нещичко за черни дни. А и, знаем си го Владко – ще изтегли някое ново заемче и ще си върже сметките. Да не го мислим!

По-важен е въпросът за приоритетите, които прозират зад премиерските решения. Очевидно, здравето на поне 2 млн. провинциални жители се равнява на едва 28% от озаптяването на полицейския гняв.

28 срещу 100 милиона! Лекари срещу полицаи!

Разделяй и владей! Плащай и владей!

Това са новите повели на Бащицата и партията-майка.

Защо полицаите са три пъти по-високо оценени? Защото техният гняв може да се окаже наистина опасен за Бащицата и партията-майка. Особено на фона на „зелените“ протести, които трудно могат да се озаптят с някой друг милион от държавната хазна. Там други милиони се въртят 🙂

Затова Той ще им даде! Гаче ли от собствения си джоб ще ги извади. Сефте!

Бездънният Му джоб издъни нашите джобове и нерви. Защото нито здравеопазването ни е здравеопазване, нито сигурността ни е сигурност. Но пък милиони за раздаване – бол! Реформи за правене – нула!

Няма безплатен обяд! Рано или късно идва ред за плащане на сметки. И Борисов ще си плати неговата. Рано или късно… От нас зависи!

Translate »