Последните дни накратко

Последните дни накраткоДа обобщим:

1. На свобода се разхождат хиляди издирвани престъпници, но… никой не ги търси!

2. За 8 дни 8 трупа!

3. Полицията “разкри” шесторното убийство в Нови Искър за 2 дни, а за убийството на Петър Христов вече има “сигурна” версия, че поръчители са “наглите”. На това му казвам аз скорост на разкриване. Сега само чакам да разбера кой е новият самоубит стрелец.

4. Ако случайно все пак полицията залови някой престъпник, не трябва да бързаме с радостните възгласи, защото съдът със сигурност ще го оправдае и ще го пусне на свобода.

5. Ако случайно съдът вземе, че осъди някой престъпник, то в затвора ще му осигурят всички благинки, вкл. дрога, телефон и т.н. При тези ниски заплати на надзирателите… И те семейства хранят.

На този фон, днес след КСНС чухме бодряшки изказвания на тема колко ефективно работи полицията и колко спокойни трябва да бъдат гражданите. Е, имало някои неприятни случки от последните дни, но това било нормално и не бивало да ни притеснява. Всичко е под контрол. Полицейската статистика е на ниво.

И, докато полицейската статистика е на ниво, средностатистическият гражданин все повече се превръща в средностатистическа единица, която

не вярва, че статистиката е на ниво,

не вярва, че родната полиция го пази,

не вярва, че държавата се интересува от него,

не вярва, че набързо разкритите убийства са наистина разкрити…

Не вярва!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Translate »