Последните дни накраткоДа обобщим:

1. На свобода се разхождат хиляди издирвани престъпници, но… никой не ги търси!

2. За 8 дни 8 трупа!

3. Полицията „разкри“ шесторното убийство в Нови Искър за 2 дни, а за убийството на Петър Христов вече има „сигурна“ версия, че поръчители са „наглите“. На това му казвам аз скорост на разкриване. Сега само чакам да разбера кой е новият самоубит стрелец.

4. Ако случайно все пак полицията залови някой престъпник, не трябва да бързаме с радостните възгласи, защото съдът със сигурност ще го оправдае и ще го пусне на свобода.

5. Ако случайно съдът вземе, че осъди някой престъпник, то в затвора ще му осигурят всички благинки, вкл. дрога, телефон и т.н. При тези ниски заплати на надзирателите… И те семейства хранят.

На този фон, днес след КСНС чухме бодряшки изказвания на тема колко ефективно работи полицията и колко спокойни трябва да бъдат гражданите. Е, имало някои неприятни случки от последните дни, но това било нормално и не бивало да ни притеснява. Всичко е под контрол. Полицейската статистика е на ниво.

И, докато полицейската статистика е на ниво, средностатистическият гражданин все повече се превръща в средностатистическа единица, която

не вярва, че статистиката е на ниво,

не вярва, че родната полиция го пази,

не вярва, че държавата се интересува от него,

не вярва, че набързо разкритите убийства са наистина разкрити…

Не вярва!

Translate »