Пет мига от пролетта…Днес стартира 44-ти сезон от сапунката „240 причини да избягам от България“. Персонажите са почти същите, като в предишните сезони, а очакванията ни към актьорската игра са още по-занижени. Народът мъдро е казал, че със стари к**ви нов бардак не се прави, но… ние си го можем. Нашите к**ви са успели така да ни култивират, че колкото по-нелепи стават, толкова по-лесно си ги избираме. Ми, така де, иначе кого ще псуваме, докато люпим семки пред телевизора?! Друго си е да гледаш до болка познати физиономии (то пък едни физиономии…) – то Цецко, то Главчев, то Караянчева, то патрЕоти разни… Сал един Марешки ще ни е ново забавление, но от сега е видно, че човекът има потенциал да ни весели. Ще се смеем и ще ревем едновременно – такава явно ни е съдбата. Но тя, съдбата, сами си я пишем. Е, написахме си я на 26 март – сега ще си дондуркаме к**вите и ще им се радваме, друго комай не ни остава.

Разследващият журналист Васил Иванов би дузпата на Нова ТВ и стана повод за спиране на „Шоуто на Слави“. Последва пресконференция, на която бяха представени разкрития за прикрити далавери, а наложената цензура беше доказана с аудиозаписи. И тук идва най-интересното – масовата реакция беше не срещу цензурата, а срещу записите. Грешен бил Иванов, че записвал тайно шефовете си, но шефовете се оказват безгрешни за записаните с диктофон думи. Това силно напомня на случката с Мишо Бирата, за която Прокуратурата се зае да разследва кой и защо е направил записите, а не какво има на самите записи. Самото действие „записване“ у нас се оказва по-осъдително от записаните престъпни намерения. С такава Прокуратура да не очакваме ВИП-ове зад решетките!

Та, като заговорихме за Прокуратурата… Газовият бос Сашо Дончев се оплака от натиск от страна на Главния прокурор. От Цацаратурата гузно замълчаха, но от сега е ясно, че вече мъдруват контраудар. Дончев може да очаква тия дни серия от проверки, „разкрития“ и т.н. Цацаров го може! В една нормална държава има два варианта: доказва се, че такава среща не е имало, и се носи отговорност за клевета или Главният прокурор подава оставка. Но… ние не сме нормална държава, а територия. И не каква да е територия, а територия с Главен прокурор!

В питейната вода на Хасково и Първомай откриха завишено съдържание на уран. По-скандалното е, че информация за това се появи месеци след самото „откритие“. Ама, кой го открил, кой го укрил… не е ясно. Няма и да стане ясно. Най-много някой невзрачен чиновник да го отнесе. Те дребните чиновници са за това – да служат за бушони, за да не гръмне политическата ел.инсталация. Справка – случката с уволнения чиновник от правосъдното министерство, заради промените в Изборния кодекс, въвеждащи принципа на уседналост.

Междувременно, комшията ни Ердоган си гарантира едноличната власт и отвори пътя към ислямизацията на Турция – новият Иран на Балканите. Да ни е честито! Ако братята турци станат агресивни, може да ги посрещнем с водни пистолети, а водата ще пълним от Хасково и Първомай.

И това са само пет мига от тазгодишната пролет. А реколтата от мигове се очаква да е богата… Големият въпрос е дали само ще псуваме пред телевизорите, или най-сетне ще се сетим, че не сме електорат, а народ!

Translate »