Купуването и продаването на гласове е престъплениеСъвсем (не)предизборно един от кандидатите за народната любов откри супер бензиностанция, предлагаща горива на супер ниски цени.

В публикация по темата четем: „Самият Марешки, който изглеждаше щастлив от факта, че съоръжението е отворило, изрази надежда, че то ще повлияе на целия пазар в София и цените на всички останали бензиностанции ще започнат да падат“.

Въпросът е дали ще повлияе само на пазара на горива и дали само цените в бензиностанциите ще започнат да падат. Всъщност, едва ли някой има съмнения, че влияние ще има и върху изборните резултати, както и върху цените на „циганските“ гласове. Иначе, законът твърди, че купуването и продаването на гласове е престъпление. Престъпление, престъпление, но… ненаказано.

Предизборните кебапчета еволюираха в литри гориво, но в родната предизборна действителност никаква еволюция не е настъпила през последните има-няма 30 години. Все се намират едни тарикати, които ни играят по тънката струна на джоба и стомаха, за да им осигурим достъп до властта. И, понеже струната на джоба и стомаха ни не е толкова силна, колкото тази на акъла, ние обикновено им даваме жадуваната власт.

А после проклетисваме, че ни управляват негодници…

Translate »