Не че ползвам градски транспорт, но по презумпция не понасям крадливия Център за градска мобилност, така че браво на автора на новите копюри.

Никой не може да ме убеди, че ЦГМ е на загуба, та да се налага увеличение на цената на билетите. ЦГМ е една голяма черна дупка, която едно декларира във финансовите си отчети (които впрочем публикува с по две години закъснение!!!), а съвсем друга е реалността. Преди няколко години бях правила изчисления, които показваха, че само от дейността паркиране и репатриране печелят по над 20 млн. годишно повече от декларираното. Ако ми остане време, тия дни ще си направя труда да актуализирам данните, но едва ли положението се е променило. В уравнението се пита къде отиват въпросните милиони.

Извън откровените кражби на ЦГМ, Фандъкова и общинарите от ГЕРБ трябва да обяснят защо, вместо да развиват градския транспорт (вкл. чрез електронно почасово таксуване и т.н.), правят пътуването с него нерентабилно и увеличават паркоменстата в синя и зелена зона. Лично аз не очаквам подобно обяснение. Първо, защото принципно дамите и господата от ГЕРБ не чувстват ангажимент да обясняват как и защо харчат парите на данъкоплатците и, второ, защото потенциалният отговор няма да е в техен интерес.

Untitled

Translate »