ЦГМ - черната дупка на Столична община

Не че ползвам градски транспорт, но по презумпция не понасям крадливия Център за градска мобилност, така че браво на автора на новите копюри.

Никой не може да ме убеди, че ЦГМ е на загуба, та да се налага увеличение на цената на билетите. ЦГМ е една голяма черна дупка, която едно декларира във финансовите си отчети (които впрочем публикува с по две години закъснение!!!), а съвсем друга е реалността. Преди няколко години бях правила изчисления, които показваха, че само от дейността паркиране и репатриране печелят по над 20 млн. годишно повече от декларираното. Ако ми остане време, тия дни ще си направя труда да актуализирам данните, но едва ли положението се е променило. В уравнението се пита къде отиват въпросните милиони.

Извън откровените кражби на ЦГМ, Фандъкова и общинарите от ГЕРБ трябва да обяснят защо, вместо да развиват градския транспорт (вкл. чрез електронно почасово таксуване и т.н.), правят пътуването с него нерентабилно и увеличават паркоменстата в синя и зелена зона. Лично аз не очаквам подобно обяснение. Първо, защото принципно дамите и господата от ГЕРБ не чувстват ангажимент да обясняват как и защо харчат парите на данъкоплатците и, второ, защото потенциалният отговор няма да е в техен интерес.

Untitled

Translate »