CaptureКъсната емисия новини тази вечер не просто ме изуми, а направо ми предизвика пориви за повръщане.

Новина № 1: Годишнината от гибелта на Левски.
Акценти: Плевнелиев (който вчера се самосравни с Левски) държи реч пред паметника на Апостола с ключови акценти корупция и КТБ (???) и е освиркан, естествено; Гражданите отново отделени с метални огради от политиците, които очевидно се страхуват от народната любов; Сидеров пропуснал да държи реч, а това направо си е новина.

Новина № 2 (Забележете – непосредствено след новината за Левски!): Чистачките на летище „София“ благодарят на бащицата-премиер, че спрял обществената поръчка, срещу която протестираха. Акценти: Подарили метла на премиера, а той се включил по скайп, за да им благодари и да ги увери, че ще върти метлата, колкото сили има, а той си е Супермен, както е известно. А защо протестират чистачките на летището и защо, за да си чистачка на летището, е нужно да имаш връзки, е една друга тема, която е по-добре да не започвам.

Новина № 3: Вотът на недоверие очаквано не минал, а Москов се държал арогантно и почти непристойно от трибуната на Народното събрание. Че каква е новината?

Новина № 4: Пеевски…

Новината за смъртта на Илия Добрев, чиято най-известна роля е именно тази на Левски, е поставена някъде към края на емисията, точно преди новината за продадената на търг кола на Джеймс Бонд!!! Е, не!

Държавата ни ли генерално се е сбъркала, медиите ли тежко издишат, или и двете? И защо, за Бога, си причинявам това чудо с гледането на новини?

Явно това са ни актуалните „ценности“ – тук-таме Левски от благоприличие, но най-вече чистачките на летището, премиерът-супермен, неадекватният Москов и… Пеевски.

Крещи ми се, много ми се крещи, но ще ме изкарат истеричка, затова ще се въздържа, да не правя лошо впечатление на чужденците…

Translate »