Ге(н)ерално изтрещяване

CaptureКъсната емисия новини тази вечер не просто ме изуми, а направо ми предизвика пориви за повръщане.

Новина № 1: Годишнината от гибелта на Левски.
Акценти: Плевнелиев (който вчера се самосравни с Левски) държи реч пред паметника на Апостола с ключови акценти корупция и КТБ (???) и е освиркан, естествено; Гражданите отново отделени с метални огради от политиците, които очевидно се страхуват от народната любов; Сидеров пропуснал да държи реч, а това направо си е новина.

Новина № 2 (Забележете – непосредствено след новината за Левски!): Чистачките на летище „София“ благодарят на бащицата-премиер, че спрял обществената поръчка, срещу която протестираха. Акценти: Подарили метла на премиера, а той се включил по скайп, за да им благодари и да ги увери, че ще върти метлата, колкото сили има, а той си е Супермен, както е известно. А защо протестират чистачките на летището и защо, за да си чистачка на летището, е нужно да имаш връзки, е една друга тема, която е по-добре да не започвам.

Новина № 3: Вотът на недоверие очаквано не минал, а Москов се държал арогантно и почти непристойно от трибуната на Народното събрание. Че каква е новината?

Новина № 4: Пеевски…

Новината за смъртта на Илия Добрев, чиято най-известна роля е именно тази на Левски, е поставена някъде към края на емисията, точно преди новината за продадената на търг кола на Джеймс Бонд!!! Е, не!

Държавата ни ли генерално се е сбъркала, медиите ли тежко издишат, или и двете? И защо, за Бога, си причинявам това чудо с гледането на новини?

Явно това са ни актуалните „ценности“ – тук-таме Левски от благоприличие, но най-вече чистачките на летището, премиерът-супермен, неадекватният Москов и… Пеевски.

Крещи ми се, много ми се крещи, но ще ме изкарат истеричка, затова ще се въздържа, да не правя лошо впечатление на чужденците…

Все още няма отговори

Leave a Reply

СПИСЪК НА ПУБЛИКАЦИИТЕ
Отворете | Затворете
Translate »