По повод третия рожден ден на агенция ПИК главният редактор на агенцията Ивайло Крачунов с гордост заяви: Ние задаваме дневния ред в държавата с много от новините, които публикуваме.

За съжаление, Крачунов е много прав и ПИК наистина в не малка степен задава публичния дневен ред. Въпросът е, обаче, дали това е истинският дневен ред и дали ПИК следва да се гордее с постиженията си.

Нямам време и нерви да направя пълен разбор на ПИК-аджийското творчество, затова ще се спра само на две от темите, които благодарение на въпросната „информационна“ агенция циркулират из медийното пространство само през последния месец.

Започвам с „любовната“ сага между собственика на ПИК Недялко Недялков и шоумена Слави Трифонов.

Първият в продължение на месеци не спря да публикува всякакви пикантерии около житието и битието на гологлавия водещ. Последният пък дълго време успя да запази мълчание, но накрая търпението му приключи и изригна „Аз съм гей и обичам Недялко!“. Любовните трепети на двамата влюбени преминаха през изпращане на карамфили, покани за лични срещи, разпити в полицията… Включи се и родата на двете влюбени гугутки – братът на Недялко гостува в „Шоуто на Слави“, а баща му излезе с ексклузивно обръщение към бъдещия си „зет“ Слави. Дългия дори изля любовта си чрез билбордове-валентинки, а в отговор получи „Майката на Слави Трифонов да знае: Синът й е педал и перверзник, да не чака внучета от него!“.

Изобщо, положението е „Гледам и не вярвам на ушите си“…

Вторият тематичен хит е с днешна дата.

След като точно преди месец (на 17 януари) ПИК изригна „Браво! Слави аут от Софийския университет – не го пускат да прави политика в Алма Матер“, днес (16 февруари) научаваме, че срещите със студенти не били толкова греховно занимание, защото собственикът на ПИК и главният редактор на медията се срещнали със студенти в библиотекарския университет („Недялко Недялков и Ивайло Крачунов пред студенти: Слави Трифонов пробива като Хитлер! Част от медиите са във фалит, други са зависими от държавата или чужди господари“). Те, разбира се, не пропуснали да обяснят на младите хора каква е картинката на медийната среда у нас, което пък засегна собственика на в. „Труд“ Петьо Блъсков и той тутакси отвърна на удара с „Недялков от ПИК лъже студенти“. Последва контраудар от Недялко – „Блъсков, що се правиш на треснат за Пеевски? Кой ти праща флашките със статиите на Калоян Стоев? С чии пари купи „Труд“?“.

Лично на мен този медиен пинг-понг, колкото ми е забавен, толкова и ме натъжава, защото по изключително нагледен начин демонстрира състоянието на медийната среда у нас.

А медиите са се превърнали в средство за разчистване на лични сметки, за мерене на… влияние (приемете тази дума за евфемизъм за това, което наистина искам да кажа) и за лизане или ритане на политически задници (без извинение). Някъде в малкото оставащо медийно пространство се промъкват новините за убийства, грабежи и измами, както и задължителните новости около живота на Николета Лозанова, Златките и котенцата на Валери Божинов. За други теми място в медиите няма!

Ако кажа, че ми се гади, ще излъжа. Не, не ми се гади, повръща ми се!!! И, без да ми се налага да правя специални социологически проучвания, мога без колебание да констатирам, че не само на мен ми се повръща, а на все по-оредяващата медийна аудитория.

Докога ще я караме така, другарки и другари? Те си знаят защо се обръщам така към тях, а не с „колеги“, защото категорично отказвам да включвам подобни екземпляри в графа „колеги“!Ето само част от публикациите срещу Слави Трифонов, заради които в крайна сметка нервите му не издържаха:

ПИК не щади сили и средства да се грижи за животописа и на обкръжението на Трифонов:

А ето и два примера за съществуването на своеобразна шизофрения у редакторския екип на ПИК:

Женкар или хомосексуалист е Слави?

Редно или нередно е да се провеждат срещи на публични личности със студенти?

17 януари 2016 г.: Браво! Слави аут от Софийския университет – не го пускат да прави политика в Алма Матер

 

16 февруари 2016 г.: Недялко Недялков и Ивайло Крачунов пред студенти: Слави Трифонов пробива като Хитлер! Част от медиите са във фалит, други са зависими от държавата или чужди господари (видео)

Translate »