Обективност и независимост по прокопиевски

Дата:

В. „Капитал“ за пореден път доказа своята обективност и независимост.

Защо ОБЕКТИВНОСТ?

Защото, след като всички останали медии (а и обикновени минувачи) видяха днес на жълтите павета хиляди протестиращи, „Капитал“ видя няколкостотин.

Защо НЕЗАВИСИМОСТ?

Защото за всички е ясно, че т. нар. зелена добавка („Задължение към обществото“), която надува енергийните цени (и за бизнеса, и за населението) обслужва тесен кръг енергийни велможи, които се възползват от екомалоумията на ЕС, за да си пълнят джобовете. Един от въпросните велможи е не кой да е, а собственикът на „Капитал“ Иво Прокопиев.

Все така в дух на обективност и независимост, в. „Капитал“ направи всичко възможно, за да омаловажи и омаскари протеста, като извади пикантни детайли, като например платени участници. Интересно как точно на тези хора се натъкнаха репортерите на „Капитал“, а останалите медии някак са ги пропуснали?

За протокола: Не по този начин независимият и обективен „Капитал“ отразяваше мащабните (по 50-100 души, разпръснати на по 5 метра разстояние, за да създават впечатление за масовост) и изцяло неплатени пърформанси от лятото на 2013-а. Защо ли?

Та, заради подобни обективни и независими медии от години си висим на дъното на класацията за медийна свобода…

Обективната и независима публикация на „Капитал“ можете да видите ТУК.

Translate »