За 24-ти май с любоФ

Дата:

Категория:

10175952_10152830025019588_4466249993033464707_n
Видната плеймейтка, тв-водеща, папарачка и прочее отварачка НиЛо добави към всичките си титли и превъплъщения още едно – това на езиков кодификатор.

„Не разбрахте ли, че аз съм Николета Лозанова и, ако кажа, че „обичам“ се пише с „У“, значи вече ще е така!“

Това написа НиЛо-то в своя фейсбук-профил, а повод за това разпенване станаха присмехулните коментари за друг неин коментар:

„Защо изобщо чак толкова ме подценявате, та веднъж не написахте, че съм  с ерОдиран, успял и много уважаван, красив и достоен мъж… И защо поне веднъж не подплатихте богатите си фантазии с факти?!“

Всъщност, изобщо не е било нужно гърлата да подчертава, че всяка глупост, произлязла из напомпаните й устнички, тутакси се превръща в норма.

Едва ли е новина, че вкусовете и нормите (вкл. тези за „правилната“ неграмотност) се творят от всякакви НиЛо-та, навъдили се по нашите ширини.Тяхна е основната заслуга днешните млади да уважават шльокавицата, да имат детайлни познания за най-актуалните тенденции в модата и пластичната хирургия и, на този фон, да са убедени, че Левски е прадядо на Батман, че „Бай Марко бил генерален спонсор на Априлското въстание” и че „със задните си части Крум запушил Върбишкия проход, а с предните си части лично дебнел в засада Никифор.”

„О, свещена простота!“, възкликнал Ян Хус, когато старица подхвърлила съчки на кладата му, за да се разгори по-добре огънят.

„О, свещена простота!“, възкликвам и аз пред кладата на българската култура, обилно подклаждана от НиЛо-та от всякакъв калибър.

ПП: И… 177 души „харесват това“??? 

Категория:

Translate »