Има ли място за българи на българското Черноморие?

Дата:

Категория:

Всяка година откривам нови висоти в наглостта на руските туристи, но днес попаднах на истинска находка.

Плащам си чадър, настанявам се на шезлонга и, тъкмо да си помисля, че съм бял турист в бяла държава, тази еретична мисъл се изпари.

Една застаряваща и кудкудякаща като юрдечка мамашка съзира кутията цигари на масичката ми и започва да ми обяснява с настоятелен тон, че съм нямала право да пуша, защото тя имала деца. Да съм се преместела в другия край на плажа, където нямало хора. Впрочем вятърът духа откъм морето и евентуалният пушек от цигарата ми би отишъл назад, а не към милите й отрочета, но нямах никакво намерение да я отварям за тези елементарни физични закони. Попитах я купила ли си е плажа, а тя рече, че си е платила чадър. Отговорих, че и аз съм направила същото, т. е. моите права са равни на нейните, а никъде няма табела, забраняваща пушенето. Казах й, че е свободна да си намери удобно място, където моята цигара не я смущава. И се опънах благо на шезлонга.

Последва едно неспирно кудкудякане и милион обяснения на ситуацията пред нейната руска кохорта. Започнаха едни дълги обяснения колко спокойно било в Сочи, а тук какви сме били простаци и т. н, и т. н. Изтърпях 5 минути истерично крякане и си грабнах багажа с цел преместване по-далеч от лудата. Онази ми вика „спосибо“… Обясних й, че няма нужда да ми благодари, защото се махам, не за да угодя на каприза й, а защото нямам нерви да слушам цял ден една крякаща луда кокошка. Пътьом й пожелах да се сдобие с рак на белия дроб и да отиде да го лекува в Сочи.

Малкото българи наоколо бяха на път да започнат с аплодисментите 🙂

Утре ще я дебна и, ако ми се появи наоколо, ще я пратя в другия край на плажа, защото искам да си почивам, а отрочетата и тя ми пречат с виковете си.


ПП: Миналата година ме нервеха чехи, предната година – германци, а преди това – румънци. Сега на ред са руснаците. Онези обаче бяха нискотарифни прошляци, които дразнеха със селянията си (запазване на шезлонги с кърпи и др. предмети, лапане като че са камили и това в гърбицата ще им стигне за 3 месеца поне). Тези са богати руснаци с претенции. Купили са си апартаменти за по 200 000 € в комплекса тук и са господари на света…

Категория:

Translate »