Цялата Мара втасала, народът изтрещЕ на тема "кърмене в МОЛ-а"

Категория:

10175952_10152830025019588_4466249993033464707_nЦялата Мара втасала, целокупното фейсбукарско войнство изтрещЕ на тема „кърмене в МОЛ-а“.
Стената ми прелива от снимки на кърмачки и вече си мисля, че дори някоя девойка да е живяла с мисълта, че ще кърми детето си, вече тотално се е отказала от тази си идея.
Генерират се събитие след събитие в стил „Да подкрепим кърменето в МОЛ-а!“
Имаме демографски проблем – факт!
Майките трябва да кърмят децата си – факт!
Да кърмиш детето си на публично място не е срамно – факт!
Но да имаш претенции към търговец, че не ти е осигурил място за кърмене, защото вместо да се съобразиш с графика на кърмене на детето си, предпочиташ да се шляпаш из МОЛ-а… Е, това вече надхвърля нормалния начин на мислене.
Най-малките бебета се кърмят на всеки 3 часа. И тези часове са строго определени, по часовник. Колко трябва да си идиот, за да не си направиш сметката в колко часа трябва да накърмиш детето си, та си хукнала да си вееш парцалките по МОЛ-чета? И как това те прави надеждна майка-кърмилница?
Дали МОЛ-овете с изкуственото осветление и климатиците, които са генератори на всякакви възможни вируси, са най-подходящата среда за разходки на бебета?
И за финал… не че нещо, но… напоследък твърде много взеха да стават изискванията към търговците – генерално се объркаха понятията „обществено място“ и „частна собственост“. Уж частната собственост била неприкосновена, а от ден на ден все нови и нови изисквания се налагат за това какво да правиш или не в частната си собственост, пък била и тя за търговски цели.
Кърменето било „физиологична нужда“. По тази логика, аз мога ли утре да претендирам за право да осъществявам физиологичните си нужди в МОЛ-а, но не в онези помещения, обозначени с две нули, а направо в магазина или пред него? Дали пък ако вземат, че ми направят забележка, няма да нарушат гражданските ми права, което да е абсолютен аргумент да започна съдебно преследване срещу отвратителния фирмаджия, който тутакси трябва да бъде турен на място?! Започвам да обмислям да отворя една група „За свобода на облекчаване в МОЛ-а“. Има ли желаещи да се включат?

Категория:

Translate »