Служебното правителство получило от ГЕРБ подкрепа 43-то НС да гласува въвеждането на данък „домашен компютър“, като само първото устройство в дома ще е освободено от облагане, а за всяко следващо ще си цакаме в НАП. 

Аз лично съм без думи, а за вас не знам…

Най-потресаващото в цялата история е, че идеята идва не от НАП или МФ, а от Министерството на образованието, според което „наличието на два или повече компютъра в едно семейство пречи на пълноценния живот на учениците“.

Забележете:

Министерството, което би следвало да е най-заинтересовано от въвеждането на новите технологии в живота на подрастващите, предлага ОГРАНИЧАВАНЕ на използването на компютри. Демек, ако мама/тате си купят компютър, за да си вършат някаква домашна работа, за едното или евентуално второто/третото дете компютър не се полага, ако не си платят данъчето. Сладурско!

Имам предположение на какво се дължат тези гениалности – просто чиновниците в МОН гледат на компютрите като на луксозни пишещи машини и през ум не им минава, че може да се ползват с научно-възпитателна и дидактическа цел. Та, след като подобно нещо не им хрумва, защо да не им хрумне да ги забранят като ВРЕДНИ за детското развитие. Сега пишели специален закон, като все още се чудят дали, освен стационарните и преносимите компютри, да не обложат и таблетите (сигурно сега разучават що за жУвотно е това и оттам иде колебанието им). И регистър щели да правят, където търговците ще отбелязват всеки закупен компютър и личните данни на собствениците му. Така ще се следи кои семейства имат повече от едно устройство. Гениално наистина!

Господа чиновници, вредни сте Вие!

Много вредни при това!

Translate »