Вече съм спокойна за бъдещето на България

Категория:

10013493_10152738355974588_1705625328210455622_nВече съм спокойна за бъдещето на България. Феномените Ванга и Слава Севрюкова предрекли идването на Майкъл Струмейтис – „Нов човек, висок, от чужбина ще поведе България за добро.“

Въпросният нов „водач на българите“ е АМЕРИКАНЕЦ, който от 2007 г. живее в България, бивш любовник на Цеци Красимирова и на Ивайла Бакалова, основател на компания за производство на органични земеделски добавки, торове и капково напояване, разследван в САЩ и Канада за отглеждане и трафик на марихуана, както и за използване на фалшива самоличност. 

По време на протестите срещу правителството на Орешарски създаде интернет-платформата „Политическа промяна сега“, а по-късно регистрира партия Нова България, която участва под № 8 в изборите на 5 октомври т.г.

Платформата „Политическа промяна сега“ има клонове в цялата страна – списъкът е тук. Личните ми подозрения са, че миналата година именно чрез тази мрежа се организираше подписката срещу правителството, а също така, че те стояха в основата на така бързо организираните и стартирали протести срещу избора на Пеевски за шеф на ДАНС (факт е, че два часа преди НС да избере Пеевски, във ФБ вече имаше десетки групи и събития по градове с призив за протести, т. е. това си беше една предварително планирана и добре организирана кампания, чиито резултати са ни добре известни).

На 11 септември миналата година на фб-страницата „Политическа промяна сега“, финансирана от Струмейтис, се появи игра „Окупирай Парламента„, която представляваше виртуална окупация на Народното събрание и целеше по-голяма протестърска активност. Участниците в играта получаваха ваучер на стойност 1000 лв. или уикенд-почивка за двама, ако доведат 15 свои приятели на жълтите павета.

Говорител и маркетинг директор на Струмейтис беше синът на Вили Кавалджиев – Радослав Кавалджиев-Роро, който по време на протестите направи серия от репортажи, клипчета и какво ли още не за своя подопечник Струмейтис, естествено, на фона на протестите пред НС.

Формален председател на ПП Нова България е Ивайло Симеонов, преподавател в ТУ-София и създател на Национално представителство на студентските съвети. Ако не е съвпадение на имена, същият Ивайло Петров Симеонов е бил директор на „Бороспорт“ – дружество, нашумяло покрай скандалите при приватизацията му (тогава бяха намесени Българо-американската кредитна банка, Мулти груп, Славчо Христов и кой ли още не герой от последните 20-ина години).

На фона на всичко това, задавам си серия въпроси, един от които е доколко допустимо (и в правен, и в морален аспект) е един чужденец, който дори няма българско гражданство, да създаде партия в България и да има наглостта да се кандидатира за участие в управлението на страната.

Питам се, също така, защо по време на протестите активността на въпросния господин не е разследвана от службите (ако съдя по изявленията на настоящия служебен министър на вътрешните работи).

Кой и защо допуска чужди граждани да участват активно във вътрешните дела на една уж суверенна република, член на ЕС и НАТО?

Все въпроси, на които със сигурност няма да получа отговор…

Категория:

Translate »