Алоу, протестърите, не ви чувам да протестирате, че ви ограничават правата!

Категория:

„Представителите на средствата за масова информация се допускат до най-външната обозначена зона за сигурност, като се пресичат възможностите за нерегламентиран контакт с участниците в груповото нарушение на обществения ред“, пише в инструкция за опазване на обществения ред, качена на сайта на МВР. За това информира в днешния си брой в. Сега.

Информация ще дава само пресцентърът на МВР!!!

Демек, цензура в изчистен вид!

Според дефиницията на МВР:

  • „нарушаване на обществения ред“ е спонтанно струпване за кратко време на група граждани, което противоречи за закона.
  • „риск от нарушаване на обществения ред“ е „вероятността за настъпване в определен период от време на събитие, оказващо негативно въздействие върху оперативната обстановка, свързано с нарушаването на законоустановения в страната ред“.

Ти да видиш, спонтанното струпване на граждани нарушавало обществения ред.

Ай, стига, бе! Нима?

А онези 300-400 спонтанни, без разрешение от общината, струпвания на протестъри по жълтите павета какво беше?

А въпросните им струпвания дали не целяха нарушаване на законоустановения ред в страната?

Нееееееее, нищо подобно – онова, миналогодишното си беше изблик на гражданското общество, еманация на гражданската съвест и непримиримост към отвратителното, олигархично, задкулисно, нелегитимно управление.

Впрочем, точно в думата „нелегитимно“ е ключът от бараката, защото ако беше „легитимно“, можеше да се говори за нарушаване на законоустановения ред, но понеже е „нелегитимно“, значи нарушение няма, всичко си е ток и жица. В резултат, вместо наказания, водачите на въпросните граждански изблици получиха държавни постове, финансирани от нас, данъкоплатците. Друг е въпросът, че управлението си беше напълно легитимно, съгласно българското и международното законодателство, но… протестър не читател (на закони), протестър писател (на сценарии за пърформанси).

Г-н Близльо в стъпителните си речи – и при Роско, и в МС, изрази съжаление, че не е имал честта да премахне загражденията пред парламента, защото Орешарски го е изпреварил. Язък, не можа да се прояви като демократ! И понеже не му се получи този популистки ход, реши една от първите стъпки на управлявания от него кабинет да е затягане на режима за публични мероприятия. Че това ако не е връх на демократизма, здраве му кажи!

Алоу, протестърите,

алоу, ранобудните,

алоу, свободната журналистика,

КЪДЕ СТЕЕЕЕЕ?

Не ви чувам да протестирате, че ви ограничават правата!

Мълчите нещо, спотайвате се, трайкате си… гузнички сте ми нЕкак…

Има ли аки в гащичките, че… носи се някакви миризма оттам?

Уж победи революцията ви, уж взехте властта, а какво стана – властта взима активни предпазни мерки срещу будната ви гражданска съвест. Будна, будна… колко да е будна? 🙂

И за журналистите ми е леко жал. Е, сега как бТВ-то и Нова ще си правят сълзливите, емоционални и обществено въздействащи репортажи, в които окаяни от тежкия си живот будни граждани крещят „Оставка!“? Ми че, МВР-то решило да не допуска хора с микрофони и камери до баш протестиращите.

Та, да си дойдем на думата – не ви чувам, колегииии, журналистиииии, представители на свободното словооооо, къде стееееееее!

Категория:

Translate »