Чукча не читател! Чукча протестър…

10175952_10152830025019588_4466249993033464707_n

Гледам късните новини на бТВ… репортаж за протеста в найстия му ден. 

  1. Заради стотина души затворени улици, неясно на какво основание и по кой закон, при положение че въпросният протест очевидно е без разрешението на общината. Ако пък има разрешение, организаторите и столичният кмет са длъжни да съобщят чрез медиите точните часове на затваряне на улици, маршрути и пр. Аз подобно съобщение не съм срещнала. А вие?
  2. Някакъв човек обяснява убедено, че “това (липсата на правителствена оставка) е наглост”. Аз пък го питам не е ли наглост да затваряш улици без разрешение? И не е ли наглост да се опитваш да налагаш личните си пристрастия и воля над тези на останалата част от населението?
  3. Един екземпляр от среден неопределен пол, претенциозно представящ себе си като поет и интелектуалец, изразява възмущение, че полицаите пред парламента отказали на протестърите да “се разходят” в зоната около Народното събрание. На въпросния интелектуалец бих препоръчала да прочете Закона за събранията, митингите и манифестациите, където в чл. 7 се казва:

“(2) Събрание, митинг или манифестация не може да се провежда в обозначената зона около сградите на Народното събрание, на Президентството и на Министерския съвет, както и в непосредствена близост до военни обекти.”.

Вече на всички ни е ясно, че за умните, красиви и интелигентни правилата и законите в страната са нещо незначително и те са над тях (не за друго, а защото са умни, красиви и интелигентни).

Ясно е дори защо протестират и кой им организира спонтанния протест.

Ясно е каква е целта им – да докарат на власт т.нар. Реформаторски блок, предвождан не от кой да е, а от супермена на българската политика Бойко Борисов, който същите тези протестъри изгониха само преди половин година от власт, но… паметта им нещо е къса май.

Не ми е ясно само кога най-сетне ще отделят малко време да се поограмотят по темите, по които се изказват тъй “компетентно” и, най-вече – за това на какво имат право и на какво нямат право. Много ги моля да почетат малко. Упс, пардон, той Чукча не читател, Чукча писател, поет, интелигент…

ПП: Това с ограмотяването го препоръчвам и на колегите журналисти, защото ако екипът на бТВ си беше направил труда да провери защо е забранено протестърството в зоната около НС, нямаше да слагат заглавия от типа “Кордон попречи на протестиращите да се разходят около НС”

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Translate »