10175952_10152830025019588_4466249993033464707_n

Гледам късните новини на бТВ… репортаж за протеста в найстия му ден. 

  1. Заради стотина души затворени улици, неясно на какво основание и по кой закон, при положение че въпросният протест очевидно е без разрешението на общината. Ако пък има разрешение, организаторите и столичният кмет са длъжни да съобщят чрез медиите точните часове на затваряне на улици, маршрути и пр. Аз подобно съобщение не съм срещнала. А вие?
  2. Някакъв човек обяснява убедено, че „това (липсата на правителствена оставка) е наглост“. Аз пък го питам не е ли наглост да затваряш улици без разрешение? И не е ли наглост да се опитваш да налагаш личните си пристрастия и воля над тези на останалата част от населението?
  3. Един екземпляр от среден неопределен пол, претенциозно представящ себе си като поет и интелектуалец, изразява възмущение, че полицаите пред парламента отказали на протестърите да „се разходят“ в зоната около Народното събрание. На въпросния интелектуалец бих препоръчала да прочете Закона за събранията, митингите и манифестациите, където в чл. 7 се казва:

„(2) Събрание, митинг или манифестация не може да се провежда в обозначената зона около сградите на Народното събрание, на Президентството и на Министерския съвет, както и в непосредствена близост до военни обекти.“.

Вече на всички ни е ясно, че за умните, красиви и интелигентни правилата и законите в страната са нещо незначително и те са над тях (не за друго, а защото са умни, красиви и интелигентни).

Ясно е дори защо протестират и кой им организира спонтанния протест.

Ясно е каква е целта им – да докарат на власт т.нар. Реформаторски блок, предвождан не от кой да е, а от супермена на българската политика Бойко Борисов, който същите тези протестъри изгониха само преди половин година от власт, но… паметта им нещо е къса май.

Не ми е ясно само кога най-сетне ще отделят малко време да се поограмотят по темите, по които се изказват тъй „компетентно“ и, най-вече – за това на какво имат право и на какво нямат право. Много ги моля да почетат малко. Упс, пардон, той Чукча не читател, Чукча писател, поет, интелигент…

ПП: Това с ограмотяването го препоръчвам и на колегите журналисти, защото ако екипът на бТВ си беше направил труда да провери защо е забранено протестърството в зоната около НС, нямаше да слагат заглавия от типа „Кордон попречи на протестиращите да се разходят около НС“

Translate »