КАК ЗАПОЧНА ВСИЧКО?През 50-те години на ХХ век Ричард Дол публикува изследване според което, тютюнопушенето предизвиква рак.

Кой е Ричард Дол?

Документи, разархивирани след смъртта му, показват, че в продължение на много години той е получавал консултантски плащания и дарения от химически компании, в т.ч. US $ 1,500 такса на ден за консултации от фирма „Монсанто“ от 1976 г. до 2002; Асоциация на производителите на химичните вещества, Дау Кемикълс и ICI; £ 50,000 подарък от азбестовата компания Търнър и Newall; петролни компании и др.

Както виждаме, човекът е щедро спонсориран от Монсанто, Дау Кемикълс и пр.

Каква е целта?

Отклоняване на вниманието от истинските причинители на рак!

Кой печели?

  • Химическите и петролни компнии.
  • Правителствата по света с радост прегръщат идеята, за да могат да вдигнат акциза на един толкова масов продукт.
  • Идеята се подкрепя и от разни доктори и фармацевтични компании, които пускат продукти за отказване от тютюнопушене.
  • На контрабандистите също им идва дюшеш, правят се милиарди долари при много по-малък риск.
  • Колкото и да е странно, производителите на частни самолети също печелят. В едно интервю, Джони Деп каза, че си е купил самолет, защото иска да си пуши по време на полет. Едва ли е само той, кой знае колко още богаташи са го направили…

Някой може би се чуди, какво правят тютюневите компании и защо не протестират, а всъщност и те имат интерес. Поради високите акцизи, могат да си увеличават маржа на печалба, без това да се отразява съществено на крайната цена. Освен това, забранена е рекламата на тютюневи изделия, съответно – нов производител няма никакви шансове да стъпи на този пазар и да ги конкурира, което им спестява огромните разходи за реклама, които имаха преди това. Ако някой не вярва, нека да погледне отчетите на „Филип Морис“ и да види как си бележат постоянно ръст на приходите, въпреки световната криза и уж постоянно намаляващите пушачи.

Плашещо е, че под прикритието на благородни каузи се пристъпва към отнемане на човешки права като свободното разпореждане с частна собственостНикой не е забранил на гражданите непушачи да си отварят заведения за непушачи, но те искат да се забранят заведенията за пушачи. Отделно вниманието на хората се отклонява от истинските причинители на болести и проблеми в обществото.

Категория:

Translate »