Добре е да знаем кои са опонентите ни!Когато се борим за кауза, добре е да знаем кои са опонентите ни.

В нашия случай главните виновници за въвеждането на безумната забрана (освен брюкселските идиоти, разбира се) са екомарулите от „България без дим“.

Въпреки опитите на тази организация да ни убеди, че работи „за ползу роду“, има неща, които убедително говорят за нейната лобистка същност.

Повече от очевидно е, че получават тлъсто финансиране за безумните си активности и фашизоидните си крясъци. Ето част от  представянето им в собствения им сайт (който също, по всичко личи, струва доста финикийски знаци!!!):

  • Гражданската инициатива “България без дим” възникна спонтанно през февруари 2010 след като депутати от мнозинството предложиха отмяна на забраната за тютюнопушене на обществени места.  (бел.ред.: да бе, точно това си мислехме, че сте се организирали спонтанно… Тия може да ги разправяте на маймуните в зоопарка)
  • Разкрихме офис на Гражданската инициатива “България без дим” в София; (бел.ред.: Колко струва офисчето и поддръжката му и откъде взехте парички? Или и тях „спонтанно“ ги открихте някъде в парка, докато бягахте за здраве…)
  • Спечелихме симпатия и подкрепа за плановете ни за действие и започнахме изпълнението им от октомври 2011 в рамките на проект “Да върнем пълната забрана”, с грант от Международния съюз против туберколозата и белодробните заболявания; (бел. ред.: Ти да видиш… „симпатия и подкрепа“… Ама, много сте симпатични, бееееее… И колко е голяма „подкрепата“, ако не е тайна?)

Ако се опитаме да четем между редовете в иначе богатия откъм информация сайт на организацията, ще открием не малко признаци за това, че въпросните активисти получават тлъсто финансиране.

  1. Многобройните им активности струват пари!
  2. Сайтът им струва пари!
  3. Публичността им струва пари (очевидна е професионалната намеса на PR-агенция, а тези услуги никак не са нископлатени)!
  4. Самите те събират пари чрез курсове за отказване от тютюнопушенето (дали пък това не е явен конфликт на интереси?!)

Казано накратко, „крушка си има опашка“!

Екофашизмът вирее, добре поливан с финикийски знаци!

Да живее демокрацията и свободата на мислене, живот и самоопределение!

ПП: Ето още един щрих около организацията – интервюто на един от основните й активисти – Павел Антонов, дава доста отговори

Категория:

Translate »